Vijf tips om met je bedrijfs foto’s goed gevonden te worden in Google

Personal branding - ranken met je foto's

Wist je dat je gevonden kunt worden op je bedrijfs foto’s in Google. Het is namelijk mogelijk om op foto’s te zoeken en de statistieken geven aan dat steeds meer mensen daar gebruik van maken. En dan wil je natuurlijk wel gevonden worden.

Foto’s en zeker goede bedrijfsfoto’s zijn aantrekkelijk in het Google overzicht en daarom komen er via deze manier meer mensen naar je website. Klanten zullen met goede bedrijfsfoto’s eerder geneigd zijn om met je bedrijf in zee te gaan. Want als je foto’s kwaliteit uitstralen, dan geldt dat zeker ook voor je bedrijf. En datzelfde geldt natuurlijk voor je profielfoto.

Een professionele profielfoto, zakelijk en eventueel met een hint naar je bedrijf, geeft potentiële klanten vertrouwen om zaken met je te gaan doen.

Maar waarschijnlijk wist je dit alles al. Dus laten we ons gaan richten op de 5 tips om door foto’s beter gevonden te worden.

5 tips om met behulp van foto’s beter gevonden te worden in Google

Tip 1: Voorzie je foto van informatie

Wanneer je je foto toevoegt aan je website of dat nu aan een pagina of aan blog is zorg je dat zowel de titel als de alt-tag is ingevuld. De omschrijving die je geeft in je alt-tag bepaalt de vindbaarheid in Google.

Bepaal vooraf waar je pagina of blog over gaat. Vat dat samen in een woord (of een paar woorden). Gebruik dit een aantal keer in de tekst en in je alt tag (die vindt je door op je foto te gaan staan en op bewerken te drukken). Hierdoor wordt niet alleen je website gevonden in google, maar ook je beelden.

Personal branding - ranken met je foto's

Tip 2: Gebruik de juiste bestandsnaam

Wanneer je een foto upload is het van belang dat ook de bestandsnaam de juiste informatie bevat. Noem je foto dus geen Img0001, maar, geef een duidelijke vindbare naam. De naam van je bedrijf bijvoorbeeld met een kernwoord erbij.

Personal Branding - gebruik een goede titel

Tip 3: Gebruik originele foto’s

Deze tip kun je natuurlijk op twee manieren interpreteren. Maar, in tegenstelling tot teksten, mag je foto’s die je gebruikt best op meerdere locaties gebruiken. Daar krijg je geen penalty van, je foto wordt er juist door versterkt. Maar wat ik hier zeker wel mee bedoel is dat je een foto gebruikt die uit het afbeelding overzicht opvalt. Juist door het gebruik van een professionele foto stijg je uit boven het maaiveld. En zijn mensen eerder geneigd om op jouw foto en dus jouw werk te klikken. Niet voor niets is het spreekwoord een goede foto zegt meer dan 1000 woorden. Maak daar gebruik van. Bij ons ben je dan aan het goede adres en Henry denkt graag met je mee om die foto te maken die je klant aanspreekt en waardoor hij op jouw afbeelding gaat klikken.

N.B. Let wel op dat je geen foto’s gebruikt op je site, waarvan je niet de publicatierechten hebt. Wanneer de eigenaar van het beeld daar aandacht voor krijgt kun je daarna een hoge rekening verwachten die je verplicht bent te betalen.

5 tips om hoger te ranken in google met foto's

Tip 4: maak een omschrijving bij elke foto

Niet alleen je Alt tekst, maar ook je omschrijving is belangrijk om hoger te scoren in Google bij het vinden van jouw foto’s en dus jouw website. Bij elke foto die je upload kun je een omschrijving maken. Deze zie je niet op je website, maar geeft wel aan bij Google waar jouw foto over gaat. Waardoor hij eerder een ranking krijgt bij jouw doelgroep. Laat deze kans dus niet liggen en zorg dat je je omschrijving gebruikt en een goede beschrijving geeft waar je op gevonden wilt worden.

Personal branding - ranken met je foto's

Tip 5: zorg voor de juiste verhouding

Google heeft een voorkeur voor een verhouding van 1:1 (vierkant), 4:5 of 4:3 bij je foto. Of het een hoogte of breedte foto is maakt niet zozeer uit. Wanneer je er dus voor zorgt dat in je artikel een aantal foto’s (of alle foto’s) aan deze verhouding voldoen, weet je zeker dat dat de voorkeur van Google geniet. Een andere verhouding of juist panorama’s en Google laat het niet zo snel zien.

5 tips betere vindbaarheid foto's

Deze 5 tips zijn een kleine greep uit de mogelijkheden om hoger te ranken in Google, deze keer door het gebruik van goede foto’s. En zeker in de huidige tijd met veel concurrentie is het een mooie gelegenheid om je bedrijf positief te promoten. Wij zijn je daarbij graag van dienst. En mocht je interesse hebben in het maken van originele foto’s van jouw bedrijf, neem dan contact op met Henry via 0412-648584 of henry@janssen-fotografie.nl . Samen maken we er iets moois van.

Summary
Vijf tips om met je bedrijfs foto's goed gevonden te worden in Google
Article Name
Vijf tips om met je bedrijfs foto's goed gevonden te worden in Google
Description
Bij (Personal) branding is het heel belangrijk om te ranken met je foto's. Met deze 5 tips gaat dat jou zeker lukken!
Author
Publisher Name
Janssen-Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *