Wat trek je aan bij je fotoshoot?

wat trek je aan bij een fotoshoot

Meestal wanneer er een fotoshoot geboekt wordt krijgen we de vraag: “Hebben jullie nog tips voor kleding bij de shoot?”

Natuurlijk hebben wij dat. Het is allang niet meer zo dat wij alleen adviseren neem een jeans met een witte top voor een mooi geheel (hoewel dat nog steeds heel geschikt kan zijn).  voor een groep die graag een eenheid wil op de foto adviseren wij vaak ga voor donkerblauw (inclusief jeanskleur), bruin en grijstinten, gevarieerd met wit en voor de dames een mooie kleur als zalm.

Gewoon omdat de ervaring leert dat deze tinten mooi combineren.

Color palette op Pinterest

En toen kwam de familie Jordaan na hun fotoshoot bij mij bij de uitzoekafspraak. En deze familie had hun kleding tijdens de fotosessie perfect op elkaar afgestemd qua kleur. Toen ik met moeder Margriet tijdens de uitzoek afspraak vertelde dat hun gezin een heel mooi geheel op de foto was omdat het allemaal zo mooi combineert, vertelde zij mij dat ze gebruik had gemaakt van Pinterest en had gezocht op color palette. Daarmee krijg je verschillende kleurenwijzers te zien van kleuren die mooi bij elkaar passen. En dat het werkt zagen we bij deze fotoshoot. Deze geweldige tip wilden we jullie natuurlijk niet onthouden.

wat trek je aan bij een fotoshoot

Een color palette werkt namelijk voor veel kleuren. Je neemt zelf een basiskleur in gedachten en zoekt met behulp van het uitgezochte kleuren pallet bijbehorende accesoires en kleding. Zwart en wit kunnen natuurlijk altijd erbij gecombineerd worden. Zo krijg je eenheid in je groep en dat staat mooi op de foto. Kleurenwijzers zijn er voor alle kleuren, herfsttinten, neon, natuurlijke tinten of juist pastel. Kijk zelf maar een rond en kies je eigen kleuren palet.

Een persoonlijke fotoshoot

Ook leuk bij deze fotoshoot was de foto met de happy socks. Vrolijke sokken die vader Jordaan altijd draagt. De familie besloot als verrassing voor hun vader allemaal happy socks aan te doen en daarmee een foto te maken. Het is één van mijn favoriete foto’s uit deze fotoshoot geworden, omdat hij ook zo spontaan is en met de hond, en een beeld is geworden dat door de sokken echt helemaal ‘eigen’ is. Superpersoonlijk en als familie heel herkenbaar. Een superleuke touch!

fotoshoot met een persoonlijke touch

Wat trek je aan bij je fotoshoot?

Dus wanneer wij voortaan de vraag krijgen: “wat kunnen we het beste aantrekken bij een fotoshoot, dan wordt ons antwoord, dat neutrale kleuren altijd een goed idee zijn, maar kijk ook zeker eens op Pinterest naar de color palettes om inspiratie op te doen. En heb je een eigen familie kleding touch? Dan is dat misschien wel heel leuk om dat in de shoot te verwerken.

Wil je nu ook zo’n superleuke familie fotoshoot informeer dan via de mail:info@janssen-fotografie.nl of telefonisch naar de mogelijkheden. Dan zien we elkaar snel!

Summary
Wat trek je aan bij je fotoshoot?
Article Name
Wat trek je aan bij je fotoshoot?
Description
Meestal wanneer er een fotoshoot geboekt wordt krijgen we de vraag: “Hebben jullie nog tips voor kleding bij de shoot?” Daar hebben wij nu een passend antwoord voor. Kijk snel op de site voor meer informatie.
Author
Publisher Name
Janssen-Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *