New Born fotografie waarom?

New Born gezicht

New Born fotografie in de vorm waarin het nu bestaat is nog niet zo heel lang een onderdeel van het pakket. Natuurlijk waren er altijd wel ouders die hun kleintje op de foto gezet wilden hebben, maar de vorm en de foto’s die we nu maken ten opzichte van een tiental jaar geleden heeft een enorme vlucht genomen.

New Born fotografie is volwassen geworden

New Born fotografie is, gek genoeg gezegd, volwassen geworden. Anne Geddes maakte de New Born fotografie in het begin van de jaren 2000 bekend bij het grote publiek. Met veel accessoires, bloemen, mandjes, kistjes en andere props waren deze foto’s opgebouwd. Er werd bij ons in de fotostudio in die tijd ook vaak om gevraagd.

Maar ook New Born fotografie doet mee aan veranderingen en tegenwoordig zijn we teruggegaan naar een meer naturel stijl. Minder props en de kleine New Born is het allerbelangrijkste op de foto. De stijl van de foto’s worden voortaan door dekentjes en doeken aangepast op de kleuren in je huis en babykamer. Maar nog steeds zijn het kunstwerkjes waar je nog jaren van kunt genieten.

New Born gezicht

Waarom een aparte tak van sport?

Waarom is de New Born fotografie een aparte tak van sport binnen de fotografie? Dat komt omdat de typische New Born foto zoals je die kent, waarin de baby in bepaalde houdingen wordt gelegd, iets is wat je bijna alleen maar kan in de eerste drie weken na de geboorte. Dan slapen ze nog goed en zijn ze heerlijk rustig.

Verder is het zo dat bij een New Born shoot je studio ook heel anders is ingericht. Zo is de temperatuur echt heel belangrijk, want je wilt niet dat de kleintjes het te koud krijgen. Maar je legt ze ook heerlijk op een zachte Bean bag en gebruikt accessoires zoals wikkeldoeken, mutsjes en kleine haarbandjes.

Zo hebben wij in onze studio een uitgebreide collectie aan doeken en ondergronden en hebben wij leuke props voor je kleintje. De verwarming staat hoog en de bean bag is voor gebruik al helemaal klaargezet. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de shoot. Natuurlijk is het wel eens zo dat er ongelukjes gebeuren. New Borns hebben dat niet helemaal onder controle. Maar dat is geen enkel probleem, daar houden we al rekening mee. En omdat hygi├źne zo belangrijk is, wassen we na de fotoshoot sowieso alles door.

Wanneer boek je je New Born fotoshoot?

Een veelgestelde vraag is, wanneer je je New Born fotoshoot boekt? Bij ons hoef je niet vooraf te reserveren om zeker te zijn van een plaatsje. Sterker nog, omdat het bijna nooit zeker is wanneer je kleintje zich echt gaat aankondigen, doen wij dit na de geboorte. Wel is het handig om dat in de eerste dagen na de geboorte te doen, zodat we binnen 14 dagen de fotoshoot kunnen maken. Je kunt telefonisch contact opnemen via 0412-648584 of een mail sturen naar info@janssen-fotografie.nl.

PS. Omdat bij een New Born fotoshoot rust heel belangrijk is en het wel eens zo kan zijn dat jullie kleintje niet meteen wil slapen, reserveren wij een aantal uurtjes voor je in de fotostudio, zodat we voldoende tijd hebben om de foto’s te krijgen die jullie willen. Daarom plannen wij een New Born shoot niet in op Zaterdag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *