Foodfotografie MVL streekvlees

Foodfotografie vlees

MVL streekvlees is een bedrijf dat gespecialiseerd is in eerlijk vlees van Blond d’Aquitaine runderen die zij houden op hun boerderij. Martijn zorgt zelf voor de verzorging van deze dieren en verkoopt het vlees op zijn website. Wanneer je ooit een stukje vlees van dit bedrijf hebt gegeten, dan weet je meteen hoe het ook kan.

Foodfotografie vlees

Vlees fotograferen is één van de lastigste onderdelen bij foodfotografie. Het doel is om het vlees er mals, gezond en lekker uit te laten zien. Dat vereist een goede planning en professionele belichting. En natuurlijk is het ook belangrijk om de sfeer van het bedrijf uit te stralen. MVL streekvlees is robuust en eerlijk en daar horen natuurlijke materialen bij. Het vlees zelf heeft niet veel nodig en daarom beperken we ons bij de fotoshoot ook enkel tot wat verse kruiden.

Daarnaast leek het een leuke afwisseling om een tweede sfeer neer te zetten in strak zwart. Bij deze ‘strakke’ fotografie komt de structuur van het vlees en de kleur nog beter tot zijn recht. En daarmee creëerden we twee verschillende stijlen waaruit Martijn later kon kiezen welke hij ging gebruiken voor zijn website en social media.

Eerlijk is heerlijk

Op de dag zelf werd het vlees in de ochtend vroeg bezorgt, zo vers als mogelijk want dat levert de mooiste beelden. Daarbij gingen we meteen van start, waarbij we starten met de opstelling robuust en authentiek. De quote van het bedrijf eerlijk is heerlijk in ons achterhoofd gehouden, maken we bij deze opstelling gebruik van natuurlijke materialen en kleuren, waarbij we voor een klassiek schilderachtig licht opstelling kozen, zoals je ook terug ziet in de Middeleeuwse schilderwerken. Verse kruiden en specerijen zijn hierbij onderdeel van de compositie.  Het doel van de foto was dat het gevoel ontstaat dat het vlees hier alleen nog maar hoeft te worden bereid, waarbij je weet dat je een eerlijk stukje kwaliteitsvlees op je bord gaat krijgen.

Foodfotografie vlees

Foodfotografie vlees

Kwaliteit en intense kleur

Vervolgens maakten we een tweede opstelling waarbij we uitgingen van een eenvoudige opstelling waarbij ook gekozen is voor een strakke belichting. Bij deze stijl wilden we de nadruk leggen op de kwaliteit van MVL streekvlees. Omdat het vlees supervers is en van hoge kwaliteit heeft het een intense kleur en een mooie structuur. Het intentie van deze tweede serie was om dit te benadrukken. Weinig afleiding, de focus is hier volledig gericht op het vlees. De props op deze foto zijn enkel bedoeld ter ondersteuning.

Foodfotografie vlees

Foodfotografie vlees

Foodfotografie

Door vooraf goed overleg te hebben gehad met Martijn konden we met de fotografie de sfeer en kwaliteit uitstralen die Martijn door heel zijn bedrijf heeft gerealiseerd. De rustieke fotografie past prima in de website, waarbij de wat strakkere foto’s ook gebruikt worden bij social media uittingen. Zijn klanten zien meteen dat ze te maken hebben met een (h)eerlijk stukje vlees. Zo zijn de foto’s een onderdeel geworden van zijn bedrijfs motto.

Wil jouw bedrijf dit ook?

Heb je ook interesse om foodfoto’s te laten maken van je product, gerecht of wil je met je producten een recept laten fotograferen in de studio of op locatie. Dat behoort allemaal tot de mogelijkheden. In huis hebben wij een complete keuken waar we bereidingen kunnen verzorgen die we vervolgens op de foto kunnen vastleggen in de juiste sfeer.

Dat kan natuurlijk met daglicht, maar omdat de kwaliteit daarvan kan verschillen, maken wij meestal gebruik van studio lampen. Daardoor hebben we de kwaliteit en de sfeer van de hele food fotoshoot in de hand. En worden de foto’s, net als bij MVL streekvlees, een ondersteuning van je merk.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Andréa via andrea@janssen-fotografie.nl of telefonisch: 0412-648584 en we kijken samen wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *