Een foodfoto maken in de studio of op locatie

Naast onze zakelijke fotografie op locatie en in de studio waar jullie Henry tegenkomen, zijn wij ook gespecialiseerd in foodfotografie. En daar kom je Andréa tegen. Sinds 2012 houdt zij zich al bezig met deze tak van fotografie en heeft inmiddels al heel wat ervaring opgedaan. En ook al bijzonder wat trends meegemaakt, want ook foodfotografie is trendgevoelig.

Een foodfoto maken

Foodfotografie is een compleet andere tak van sport in die zin dat er (meestal) geen personen op de foto staan, maar dat het hoofdonderwerp het eten is. Dat kan gaan om een product, zoals bij onderstaande reep te zien is, waar het heel belangrijk is dat er veel detail is, maar ook om een compleet gerecht. Niet alleen kunnen wij de fotografie daarvan verzorgen, maar het komt regelmatig voor dat wij ook het recept daarbij ontwikkelen en de props en achtergronden verzorgen. Daar hebben wij inmiddels een ruime collectie in opgebouwd.

Food product foto

Door onze zeer uitgebreide keuken die aanwezig is nabij de fotostudio, alsmede de portable compacte keuken, zorgen ervoor dat wij het product vers op de foto komt, waardoor de foto er appetijtelijk uit ziet. En dat is zeker in de foodfotografie heel belangrijk.

Foodfoto met bestaand licht en met lampen

Bij onze foodfoto’s kunnen wij gebruik maken van bestaand licht dat volop aanwezig is op de studiolocatie. Maar niet altijd is dat voldoende aanwezig (denk aan donkere dagen) of onze opdrachtgever wil een serie foodfoto’s. In dat geval zullen wij gebruik maken van studio verlichting. Speciale verlichting met een specifieke kleurtemperatuur die je niet kunt vervangen door de lampen boven de tafel (en dit is ook vaak de reden waarom dat mooi opgemaakte bord in het restaurant er zo onsmakelijk uit ziet als je een foto hiervan knipt.) Dit geeft eenzelfde natuurlijke uitstraling, maar zorgt er voor dat elke foto dezelfde sfeer heeft qua belichting. Een professioneel look met eenheid. Helaas kun je dat niet altijd met enkel bestaand licht bereiken.

Het werken met studio verlichting heeft een bijkomend voordeel: de scherpte in de foto is altijd optimaal aanwezig. De fotograaf en opdrachtgever bepalen daarbij wat scherp en onscherp wordt in de foto. Zo wordt het eindproduct precies naar wens.

 

Foodfoto op locatie en sfeerfoto’s in restaurants

Niet alleen maken wij foodfoto’s in de studio, maar desgevraagd ook op locatie. Bijvoorbeeld wanneer je de sfeer van je concept wilt doorvoeren in de foto. Of je wilt daarbij een aantal foto’s on the job, waarbij het gerecht gemaakt wordt, sfeerfoto’s van het interieur, foto’s van het personeel noem maar op. Zo zijn we ook al bij Boer Spierings in Oss geweest, waar we in het weiland een mooie foto gemaakt hebben van zijn kaas. Omdat dat helemaal in het concept past. In dat geval komen wij naar je toe met onze mobiele fotostudio.

En ook hier zullen we weer de afweging maken of wij de foto’s bestaand daglicht maken of gebruik gaan maken van studio verlichting die wij altijd meenemen voor als dat nodig is.

Links

Algemene informatie over foodfotografie

Meer informatie

Wil je meer informatie over het maken van foodfoto’s van jouw product, recept of gerecht? Neem dan contact op met de fotostudio via 0412-648584 of via de mail

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *