5 tips voor een goede profielfoto

We hebben het al vaker geschreven maar een goede profielfoto is heel belangrijk. Want de eerste indruk telt. En wanneer iemand jou online opzoekt, is je profielfoto meestal één van de eerste foto’s die je klant zal zien.
Maar waar let je nu op bij het maken van een goede profielfoto?

Tip 1: zakelijke uitstraling

Het is een inkoppertje maar gebruik een foto met een zakelijke uitstraling. Hoe leuk die ene vakantiefoto ook is, het is en blijft een vakantie foto. En, tenzij je eigenaar van een reisbureau bent, heeft het niets te maken met je beroep. Een vakantiefoto oogt niet professioneel en draagt geen zakelijke boodschap uit. Een no go dus.

Tip 2: zwart of wit, maar het kan zeker anders

Bij achtergronden voor een profielfoto wordt vaak gedacht aan wit of zwart. Dat is niet alleen jammer, maar ook niet iedereen komt daar het beste bij tot zijn recht. Daarnaast wil je dat je profielfoto opvalt in de grote hoop. Kies daarom eens voor een kleurige achtergrond. Aangepast op je kleding of je huisstijl. Zo straal je eenheid en professionaliteit uit.

Tip 3: wissel in uitdrukking

Je hoeft zeker niet alleen strak van voren met een lichte glimlach op de foto. Varieer eens. Een mooie schaterlach foto, een bijzondere pose. Juist daarmee maak je je profielfoto eigen. En wanneer je verschillende profiel foto’s hebt, wissel dan ook eens van profielfoto. Zo kom je weer in de tijdlijn van mensen te voorschijn.

Ons profielfoto pakket is daarop ook aangepast. Er zitten altijd 3 profielfoto’s bij het pakket, die je kunt afwisselen. Zo blijf je altijd in beeld.

Tip 4: Uitsnedes

Kijk eens naar de uitsnede van je profielfoto. Natuurlijk kun je vanaf je borstbeen tot net boven je haarlijn je profielfoto uitsnijden, maar het kan spannender. Waarmee je je foto sterker maakt en je uit de grote hoop profielfoto’s springt. En je opvalt bij je klanten. En dat is toch wat je wil?

Tip 5: Te oud

Net als kleding kan een profielfoto maar een paar jaar mee. We worden namelijk allemaal wijzer met de jaren. En ook ons uiterlijk veranderd: een andere haarkleur, kapsel of kledingstijl. Vaak denk je dat je profielfoto nog wel kan, maar het is voor je klant een vreemde ervaring als de persoon waarmee ze zaken willen gaan doen er in het echt heel anders uitziet.

Wil je ook een profielfoto laten maken? Kijk dan eens op deze pagina voor meer informatie!  En tot snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *