5 tips voor betere vakantie foto’s met je mobiel

5 tips voor betere vakantie foto's met je mobiel

Het is weer bijna zover… vakantie! Lekker met de auto rijden naar je bestemming of je vliegt erheen. Naar een warm of juist exotisch land. Of je blijft in Nederland en gaat dagtripjes maken. Er zijn zoveel plaatsen waar je vast nog niet bent geweest.

En natuurlijk wil je die mooie momenten vastleggen. Bijna iedereen heeft inmiddels een mobiele telefoon met een goede camera. Daarmee ben je al een heel eind. En het knopje indrukken dat kan iedereen. Maar wist je dat er een paar goede trucjes zijn waarmee je je vakantie foto’s nog mooier maakt?

5 tips voor betere vakantie foto’s met je mobiel

Tip 1: Kijk vanuit een andere hoek

Kijk eens vanuit een andere hoek. Pak eens een keer niet je mobiel en schiet je onderwerp zo vanuit de hand, maar zak eens door je knieën of ga eens ergens op staan. Je zult zien dat de wereld er heel anders uit ziet. En vaak komt dat ook ten goede aan je foto.

5 tips voor betere vakantie foto's met je mobiel

Tip 2: Ga dichterbij staan

Soms is het niet mogelijk en kun je een foto alleen van verder weg nemen. Maar vaak is het zo dat je gewoon uit gemak de foto zo uit de hand maakt. Maar ga eens dichterbij staan en gebruik vooral niet de zoom knop waarbij een bewogen beeld zo is gemaakt (of het wordt korrelig). Niet alleen is het uiteindelijke resultaat mooier, het kan je heel erg verassen. Maak maar eens een foto van een bloem dichtbij. De detaillering, de kleuren je zult verrast zijn.

5 tips voor betere vakantie foto's met je mobiel

Tip 3: Focus

Focus oftewel concentreer je op het onderwerp. Dat is met de huidige generatie mobieltjes heel makkelijk. Wanneer je een foto wilt knippen verschijnt er een vierkant vlak in het midden van je beeld. Dat is waar de focus van je camera op ligt en wat dus scherp is. Maar is je kindje net wat meer naar rechts in de zandbak aan het spelen, dan wil je haar/hem scherp hebben en niet het midden van de zandbak. Druk dan op de camera op het vlak wat je scherp wilt en je vierkantje verhuist daar naar toe en je camera past zijn focus en scherpte aan. Zo hoef je niet meer je focus op het midden te houden, maar kun je lekker variëren.

5 tips voor betere vakantie foto's met je mobiel

Tip 4: Belichting

Wist je trouwens dat je door het vierkante vakje te verplaatsen, je camera ook rekening houdt met de belichting en dus je onderwerp in het vakje juist uitlicht. Dat is een goede bijkomstigheid, maar niet waar deze tip over gaat. Veel mensen hebben standaard de flits aanstaan op hun mobiel. Daardoor lijkt een foto vaak niet natuurlijk, koud en hard. Je kunt met een flits vaak niet de sfeer vangen, zoals je die op dat moment voelt. Probeer juist je foto’s te maken zonder flits en je zult zien dat de flits meestal helemaal niet nodig is. Begin daarom altijd zonder flits en zet hem pas aan als het echt niet anders kan.

5 tips voor betere vakantie foto's met je mobiel

Tip 5: Nabewerking

Door na het nemen van je foto deze te openen in je camerarol verschijnen er mogelijkheden om je foto te bewerken: het aanpassen van je helderheid, witpunt, contrast of juist uitsnijden. Daarmee kun je je foto nog meer naar je wens maken. Ook zijn er leuke apps te downloaden (vaak zelfs gratis), waarmee je je foto’s kunt bewerken of een collage kunt maken. Instagram is de meest bekende app, waar leuke filters in zitten, maar ook Snapseed, Photoblend en Camera+ (alleen via de Appstore) zijn aanraders. En maak eens een collage met Layout van Instagram. Een superleuke gratis app, waarmee je zelf kunt kiezen hoe je jouw collage wil maken. Zo gaat het zeker goedkomen.

5 tips voor betere vakantie foto's met je mobiel

Wij wensen jullie in ieder geval een heerlijke vakantie met mooie foto herinneringen!

 

Summary
5 tips voor betere vakantie foto's met je mobiel
Article Name
5 tips voor betere vakantie foto's met je mobiel
Description
5 tips voor betere vakantie foto's met je mobiel. Het is bijna vakantie tijd en natuurlijk wil je de onvergetelijke momenten vastleggen.
Author
Publisher Name
Janssen-Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *